POh-Photo Lysekil
Poor risk assessments makes great images!

En upplevelse utöver det vanliga

Visst, vi (min fru och jag) hade sett mängder med bilder från Grand Canyon men inget kunde förbereda oss på den hisnande upplevelsen när vi stod där för första gången på kanten av Grand Canyon.

Under de sista 4-5 timmar av resan dit hade det regnat ganska kraftigt. Nu vill jag inte ha klarblå himmel enbart, lite moln ger lite drama i bilderna, men regn?, nä fy.

Då hände det som inte kunde hända. 5 minuter från ankomst slutade regnet och solen började lysa igenom lite. Så, när vi når The Rim, hand i hand, möts vi av ett skådespel som jag aldrig trodde kunde vara möjligt.

Hur lyckas man då med en resa till Grand Canyon? Mycket handlar naturligtvis om ren tur eller otur, på samma sätt som vädret klarnade upp och gav ett fantastiskt skådespel mellan ljus och skuggor. Men även ett noggrant planerande kan vara nödvändigt om man vill besöka platsen.
Förberedelser genom att leta rätt på vilken av alla platser man vill tillbringa och se solen gå ner över canyonen på är ett exempel. Jag hade valt min plats noga långt i förväg, om man säger så, för det är svårt att hinna med allt när man väl är på plats.

Olika hemsidor och kreatörer hjälpte mig på mycket vägen, så man inte bara litade på turen. Kolla in dessa som hjälpte mig mycket:

National Park Service, Lonely Planet, Youtube: The Best View of the Grand Canyon, Youtube: Grand Canyon Rim to Rim Hike in One DayYoutube: The Challenge of Photography at The Grand Canyon.

Det är naturligtvis bara en del av de kanaler jag använde för att planera mitt besök, och det finns mängder av andra intressanta sidor som kanske är lämpligare för sådana som inte har fotografi som huvudhobby. Men kommer du någon gång till Grand canyon, förbered dig på en spektakulär upplevelse!